Brooks

Brooks Inuiternes færdigheder var ved at gå tabt, udstyr som tuilik, avataq og akuilisaq var næsten forsvundet, erstattet af motorbåden og få grønlandske kvinder sad tilbage med færdigehder til at fremstille kajakudstyr, som deres forfædre havde gjord i årtusineder før dem. Nuuk Qajaq klub ønsket at holde qajaq- kulturen i livet Et tilfædig møde mellem Hans Kliset Thomassen og Thomas Quinn blev pludselig et vendpundt for qajaq kulturen. Thomas kontakte virksomheden Brooks og i samarbejder fik man lave en tuilik af moderne materialer. Pludselig opstod der igen stor interesserede for kajakpadling, nu var det kun sved man kunne lugt fremfor lugten af sælskind og animalsk fedt.


I dag er Tuilik af neopren det mest brugte produkt i verden, når man afholder nationale mesterskab i rul. 


Brooks har i årsvis blevet betragtet som den helt rigtig originale tuiliks, og der er ikke andre som har kunne lave det sammen. Kom ned i klubben og du får respekt fra de andre.  


Brooks er ikke fremstillet i Kina, men håndlavet i Canada i en lille virksomhed. 

Peter Jensen

Hvis du vil padle som en rigtig Grønlænder.


Det er et andet produkt end en tørdragt, men grønlændere har brugt tuilik i flere hundrede år, og ser du hvad de bruge til VM i rul, så ved du hvad du skal vælge næste gang.


Ønsker du, at holde dig varm og tørre, perfekt til rulning i bølgerne eller til surfing ved kysten. Et produkt der holder langt bedre end mange tørdragter. 


Fremstillet i 3 m. neopren i størrelserne S, M, M / L, L og XL. Jeg anbefaler at man prøve den på i ens kajak.


Pris 2900,00 kr. 

Avataq


Total gejl, der giver opmærksomhed på vandet.


Avatag er den moderne version af Inuit sælskind. Brooks har valgt en naturlig og organisk form for at få give den et mere traditionelt udseende. Giver også mulighed for, at træne hånd rullene.


Pris: 675 kr.

Tuilik Mitts


Vinterhansker i 3mm nylon. 

En luffe, hvor din tommelfinger er adskilt og fingre sammen. 


Har deres design, fra den grønlandske befolkning. Hvis du ønsker, at holde dig ekstra godt varm på turen og vil sætte fokus på de gamle værdier. 


Håndlavet i Canada 


Pris: 445,00 kr. 

Pogies


Perfekt til vinterpadling, fremstillet i 3mm neoprene der holder dig varm på havet, selv når der er snestrom. Har en god åbne når du skal havde hænderne ind, Du holde om din pagaj med dinne hænder, og det giver en rigtig god følelse når du padler. 


Brooks kan noget, som mange endnu ikke har set i forhold til kvalitet! 


Pris: 299,00 kr.